8 Këshilla për pastrimin e një mbajtësi

8 Këshilla për pastrimin e një mbajtësi

Ne përfshijmë produkte që mendojmë se janë të dobishme për lexuesit tanë. Nëse blini përmes lidhjeve në këtë faqe, ne mund të fitojmë një komision të vogël. Këtu është procesi ynë. Sidoqoftë, shumë veshës mbajtës shkojnë për shtrirje të gjatë të kohës pa pastruar këto pajisje.

Të njëjtat baktere që ndërtohen në dhëmbë mund të rriten në një mbajtës. Si rezultat, vendosja e një mbajtësi të papastër në gojën tuaj është si të aplikoni një baktere dhe zgjidhje të ngarkuar me pllaka për dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve.

Nëse njerëzit nuk dinë të pastrojnë mbajtësit, ka disa zgjidhje të thjeshta përshkruar këtu që mund të ndihmojë. Sidoqoftë, një individ duhet të flasë gjithmonë me dentistin ose ortodontin e tyre së pari, nëse ata kanë shqetësime për pastërtinë e mbajtësit të tyre. Njerëzit për t’u siguruar që mbajtësit e tyre janë të pastër dhe të lirë nga bakteret.

1. Uji për pastrim në Go

Uji nuk do harmoniqhealth.com të pastrojë një mbajtës më vete, por pirja e shumë ujit gjatë ditës mund të parandalojë rritjen e baktereve. Mbajtja e një mbajtëse me lagështi do të ndihmojë në parandalimin e dëmtimit. Uji gjithashtu lufton një gojë të thatë, e cila është e lidhur me prishjen e dhëmbëve. Pije të tjera me sheqer mund të ndikojnë në një mbajtës, ashtu si ato ndikojnë në dhëmbë. Njerëzit duhet ta heqin mbajtësin e tyre para se të shijojnë një pije me sheqer dhe para se të hanë ndonjë gjë. Si rezultat, njerëzit nuk duhet të lejojnë që kjo të ndodhë, veçanërisht brenda natës. Në vend të kësaj, thith një mbajtës në ujë të distiluar, sa herë që hiqet.

Nëse nuk ka asgjë të disponueshme për të ruajtur mbajtësi Ajo në një peshqir letre të lagur, derisa ta pastrojnë.

2. Pastë dhëmbësh

Kur lani dhëmbët, njerëzit duhet të lyen mbajtësin e tyre gjithashtu. Shtë më mirë të përdorni një furçë dhëmbësh të butë dhe një pastë dhëmbësh që nuk zbeh. Më pas, hiqni mbajtësin dhe shpëlajeni plotësisht. Pastrues i protezave

isshtë e sigurt të pastroni një mbajtës me pastrues të protezave, herë pas here, veçanërisht nëse asnjë mundësi tjetër nuk është në dispozicion. Me kalimin e kohës, megjithatë, pastruesi i protezave mund të kthejë një mbajtës të verdhë. Pasi ta nxirrni jashtë, ata duhet ta pastrojnë butësisht me një furçë dhëmbësh të butë. Soda e bukës

sode buke është një dezinfektues i sigurt, me të gjitha qëllimet. Mund të ndihmojë gjithashtu të zbardhin mbajtësit që kanë verdhë. Soda e bukës kontrollon bakteret pa kimikate të ashpra dhe mund të parandalojë një mbajtës të zhvillojë pabarazitë e pH që dëmtojnë gojën. Përzierja duhet të jetë mjaft e trashë për t’i ngjitur mbajtësit. Mbetja duhet të hiqet duke shpëlarë mbajtësin, tërësisht.

5. Uthull

uthull i bardhë është një dezinfektues i butë që mund të heq aromat dhe mbetjet. Gjysmë ujë i ngrohtë. Mbajtësi më pas duhet të ngjyhet në përzierje për 20 minuta. Pasi të jetë shpëlarë me ujë të ftohtë, duhet të ngjyhet edhe për 20 minuta të tjera. Përdorimi i një pjate të disponueshme gjithashtu mund të zvogëlojë erën e zgjatur të uthullit.

6. Sapuni Castile

Sapuni kastile është më pak toksik sesa shumë produkte të tjerë pastrimi. Njerëzit mund të bëjnë të vetin me një zgjidhje të vajit të ullirit dhe sapunit të arrës së arrës së kokosit, por sapuni kastile është i disponueshëm në shumicën e dyqaneve. Ata më pas mund ta zhyten mbajtësin në përzierje dhe ta pastrojnë atë me furçë dhëmbësh.

Mbajtësi duhet të lihet të zhyten për 2-3 minuta para se të pastrohet përsëri, sipas nevojës. Më pas, ajo duhet të shpëlahet me ujë të freskët dhe pastaj të vendoset përsëri në gojë ose të vendoset në ujë të distiluar.

7. Larja e gojës

Larja e gojës është krijuar për të luftuar pllakën, bakteret dhe depozitat e tjera në gojë. Ai gjithashtu mund të pastrojë një mbajtës nëse opsionet e tjera nuk janë të disponueshme. Larja e gojës, që përmban alkool, gjithashtu mund të thahet si një mbajtës ashtu edhe goja. ujë, pastaj butësisht larja me një furçë dhëmbësh të butë.

8. Pastrues i mbajtësit

Disa prodhues ofrojnë pastrues mbajtës. Për njerëzit që nuk kanë kohë ose dëshirë për të bërë zgjidhjen e tyre, këto produkte janë një mundësi e përballueshme.

isshtë e rëndësishme të ndiqni udhëzimet në paketim. Disa lloje kërkojnë përdorimin e një makine pastrimi zërit ose njomje gjatë natës. Të tjerët nuk duhet të përdoren në lloje të caktuara të mbajtësve, ose për njerëzit me dhëmbë të ndjeshëm ose sëmundje të mishrave të dhëmbëve. Kur të pastroni një mbajtës

njerëzit duhet të pastrojnë mbajtësin e tyre, duke e larë butësisht me një furçë të butë, sa herë që lyen dhëmbët. Një pastrim më i gjerë duhet të bëhet një herë në javë. >

 • Ekziston një film në mbajtës
 • Mbajtësi duket me re
 • Ka kaluar më shumë se një javë që kur është pastruar
 • Ka të bardhë spote në mbajtës.
 • Një mbajtës ka nevojë për pastrim është se vazhdon të prishet ose plasaritet. Ashtu si bakteret mund të dëmtojnë dhëmbët, ato gjithashtu mund të dëmtojnë një mbajtës. Nëse kjo ndodh, ata duhet të rishikojnë kujdesin e duhur të mbajtësit me dentistin ose ortodontin e tyre, dhe t’u kërkojnë atyre që të kontrollojnë mbajtësin përshtatet siç duhet. janë shfaqur në internet.
 • Zgjidhjet e pastrimit të mbajtësit janë të këqija për mbajtësin ose dhëmbët tuaj. Për të lejuar që bakteret e mira të zhvillohen në mbajtësin tuaj, dhe pastrimi i prish këto baktere. Shtë e vërtetë që disa mbajtës nuk duhet të krehen, por nëse dikush ka leje nga dentisti i tyre, larja është e mirë.
 • Disa nga produktet e pastrimit të listuara në këtë artikull janë në dispozicion për blerje në internet.

  • Dyqan për furça dhëmbësh të butë.
  • Dyqan për sode buke. /li
  • Dyqan për larjen e gojës.
  • Dyqan për pastrues mbajtës.
  • Lajmet Mjekësore Sot ka udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet kërkimore akademike dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale .